Блог

Пролетно почистване на покрива

След зимния сезон, когато времето трайно се затопли е добре да се направи преглед и пролетно почистване на покрива. Независимо къде живеете трябва да знаете, че зимния сезон е изпитание за покрива и е възможно да се появят предпоставки за увреждане на вашия покрив. Затова можем да ви дадем няколко съвета с които можете да избегнете бъдещ ремонт на покрива.

Съвет 1: Почистете листата и боклуците от покрива и улуците си

След есента и зимата вашият дом със сигурност ще има листа и боклуци по покрива и в улуците. Почистването на покрива не е нещо, което можете да избегнете, така че започнете с премахването на листата и боклуците от покрива.

Първо, не препоръчваме собствениците на жилища да се качват на покривите си без някакъв вид експертен надзор. Затова е добре тази работа да бъде извършена от специализирана фирма за ремонт на покриви.

 
Съвет 2: Леко измиване на покрива

След като премахнете листата и боклуците от покрива и улуците, можете да направите и измиване на покрива за да се отървете от допълнителни отпадъци и други проблеми като плесен и гниене.

Измиването може да стане с вода с градински маркуч  и да не се използва вода с високо налягане, защото така може да се повреди покривното покритие.
 

Съвет 3: Почистете външните си стени

Не пренебрегвайте облицовката си и след зимата. Подобно на вашия покрив, външните стени също може да събират мръсотия и мухъл от околната среда, което води до непривлекателно обезцветяване и потенциално влошаване на мазилката или боята на стените.

Стените може да почистите със топла сапунена вода и твърда четка да изчистите излишната мухъл и плесен от повърхността. Изплакването после трябва да е с вода с ниско налягане, защото ако ползвате висока налягане (например водоструйка) съществува опасност да повредите мазилката или боята.


Съвет 4: Почистете външните прозорци

Добре е външните прозорци също да бъдат почистени добре,  като това трябва да стане не само за стъклата, но и за дограмата. Използвайте първо твърда гъба за почистване на грубите частици, след това с препарат за прозорци.


Съвет 5: Направете обстоен преглед на покрива

Истината е, че колкото и да почиствате, покривът ви ще понесе щети през есента и зимата поради падащи отломки, сняг, влага и вятър. Така че, след като пролетта настъпи и времето позволява, обадете се на фирма за ремонт на покриви да извърши обстойна проверка на покрива на място. Тази проверка обикновено се състои в идентифициране на проблемни места на покрива ви, като повредени керемиди или потенциални течове.

Проверката на покрива е най-добрият начин да разберете дали има проблеми, които ще се проявят по време на дъждовния пролетен сезон. Тя също ще ви помогне да се координирате по отношение на видовете ремонти, необходими за предотвратяване на възникнали проблеми.

Не забравяйте, че течащият покрив не е нещо, което да игнорирате или да изчакате. Изтичането на влага през покрива може да причини значителни структурни щети на вашия дом и да доведе до появата на вредни плесени и бактерии във вашия дом. Това може да наложи скъпо отстраняване на мухъл или цялостно обновяване за премахване на засегнатите области.

Ако направите само един от тези съвети, когато настъпи пролетта, направете обстойната проверка на покрива.
 
Пролетното почистване на покрива ще поддържа дома ви жизнен и здрав.


ЗА БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ДАРИ МАСТЕР ГРУП НА ТЕЛ: 0887 530 384

ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Работим в цялата страна.

За Дари Мастер Груп

Вашият доверен партньор за ремонт на покрив, изграждане на нов покрив и хидроизолация в София и цялата страна.

Работи се с материали съобразени с Вашия бюджет за постигане на максимални резултати.

За контакти:

гр. София

Работим в цялата страна.

Тел.:  0887 530 384

Тел.: 0894 295 717

Email: daristroim@abv.bg

www.pokrivi-masters.com

Търсене