Блог

Избор на подходящи керемиди за ремонт на покрив

Преди да започнете ремонт на покрива трябва да сте запознати с различните покривни покрития, в случая с видовете керемиди, за да можете да прецените кой тип керемиди ще са най-подходящи за Вашия покрив. Всеки тип керемиди имат своите специфики, както и своите силни и слаби страни.

Видове керемиди

Много важно е всички използвани материали за ремонт на покрива да са качествени и с да имат гаранция. Това са най-използваните видове керемиди за покрив:

Керамични керемиди за покрив

Керамичните керемиди за покрив са едни от най-често използваните при ремонт и изграждане на нови покриви. Те се използват при различните видове скатни покриви, наклонът при които трябва да е поне 12-20%. Едно от най-важното изискване за поставяне на този тип керемиди е наличието на такъв наклон. Предимствата при тях са, че са много трайни, не абсорбират влага, цената им е сравнително ниска.

Бетонни керемиди за покрив

Бетонните (или циментовите) керемиди са изработени от качествен цимент и чист кварцов пясък. Те са почти толкова популярни, колкото керамичните покрития - имат добри технически параметри и в същото време по-атрактивна цена.
Бетонните керемиди са изключително здрави и дълготрайни, като минус може да се отбележи тяхното тегло (те са по-тежки от керамичните) и избледняването на цвета им с годините.

Битумни керемиди за покрив

Битумните керемиди за покрив също са едни от най-често използваните при ремонт на покриви. Като положителните им страни са: ниска цена, практичност и надеждност - гарантиращи дълъг експлоатационен живот, леко тегло и лекота при монтаж,  устойчивост при корозия и променящи се климатични условия,    ниска топлопроводимост на материала позволява да се поддържат добри климатични условия под покрива, ниска електрическа проводимост - гарантираща безопасността на сградата дори при открити площи, висока устойчивост при удар, добра звукоизолация - създава комфорт в къщата, независимо от шума на вятъра и дъжда. като недостатъци могат да се отбележат:   недостатъчна устойчивост при замръзване, ниска устойчивост на топлина, ниска устойчивост при слънчева светлина.

Метални керемиди за покрив

Металните керемиди за покрив също са много предпочитани. Те са стилни и придават елегантна визия на сградата, освен това са дълготрайни и издръжливи. Предлагат възможност за избор от различни стилове, цветове, текстури. Устойчиви са на атмосферни влияния като: вятър, пожар, ледени бури, земетресение. Металните покриви могат много успешно да имитират керамични керемиди.

Който и вид керемиди за покрив да изберете, много важна е профилактиката и правилната му експлоатация, както и правилния монтаж.

ЗА БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ДАРИ МАСТЕР ГРУП НА ТЕЛ: 0887 530 384

ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Работим в цялата страна.

За Дари Мастер Груп

Вашият доверен партньор за ремонт на покрив, изграждане на нов покрив и хидроизолация в София и цялата страна.

Работи се с материали съобразени с Вашия бюджет за постигане на максимални резултати.

За контакти:

гр. София

Работим в цялата страна.

Тел.:  0887 530 384

Тел.: 0894 295 717

Email: daristroim@abv.bg

www.pokrivi-masters.com

Търсене