Блог

Топлоизолация на покрив

Добрият покрив е залог да бъде сухо и топло в цялата къща. Устойчивият покрив ви предпазва дори и при най-силния дъжд или виелица. Ето защо, при ремонт или изграждане на къща, на този въпрос трябва да се обърне максимално внимание, изберете добри покривни материали, топло и хидроизолация, внимателно следете целия процес на изграждане на покрива.
Не пренебрегвайте въпроса за топлоизолацията, защото до 30% от топлината се изгубва през покрива. Така че, ако искате да живеете в топла и уютна къща, погрижете се още при изграждането на покрива.

 

Покривни материали

Поради огромния брой покривни материали и свързаните с тях продукти е много лесно да се объркате. Но помислете за основните. Хидроизолацията е задължителен материал, който трябва да бъде разположен между носещата рамка и покривния материал. При целия диапазон определящият фактор все още е съотношението цена-качество на материала.
Що се отнася до изолацията на покрива, първо, това ще зависи от типа му. Всеки тип има различна топлопроводимост и затова  има различни материалите. Най-популярни са полистиренови плочи, стъклена вата, пенобетон, пенобетон и минерална вата. Всички тези материали поддържат топлината по различни начини, имат различни нива на екологичност. Най-бюджетният и популярен материал за изолация е минералната вата. Тя се продава на достъпна цена, задържа топлината добре, служи като източник на допълнителна шумоизолация и е огнеупорена.

Топлоизолационни технологии

Плоските покриви могат да се изолират отвън - като се поставят върху топлоизолационния материал и се покриват с покривен материал или отвътре - чрез полагане на топлоизолационния материал под тавана. Що се отнася до покривните капандури - за да се създаде топлинен ефект, е необходимо да се остави въздушна междина между покривните и топлоизолационните материали. Ако изолацията не е устойчива на влага, най-вероятно ще ви е необходим слой за бариери срещу пара, който да предотврати проникването на пара от къщата. Това е особено важно за покривите на мансардите. Ако таванът ви не се използва като жилищна площ а само като склад, тогава може само неговия под да бъде изолиран.

ЗА БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД И КОНСУЛТАЦИЯ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ ДАРИ МАСТЕР ГРУП НА ТЕЛ: 0887 530 384

ИЗГРАЖДАНЕ И РЕМОНТ НА ПОКРИВИ

Работим в цялата страна.

За Дари Мастер Груп

Вашият доверен партньор за ремонт на покрив, изграждане на нов покрив и хидроизолация в София и цялата страна.

Работи се с материали съобразени с Вашия бюджет за постигане на максимални резултати.

За контакти:

гр. София

Работим в цялата страна.

Тел.:  0887 530 384

Тел.: 0894 295 717

Email: daristroim@abv.bg

www.pokrivi-masters.com

Търсене